Grecian chic
Ο γάμος της με τον δαιμόνιο Αριστοτέλη Ωνάση κατά κάποιο τρόπο την έφερε πιο κοντά στην Ελλάδα. Το στιλ της, κάθε φορά που επισκεπτόταν τη χώρα μας, τα ελληνικά νησιά, την Ακρόπολη ή το ιδιόκτητο νησί του «Άρη», Σκορπιό, έχει αφήσει ιστορία. Η ίδια θεωρείται μύθος και αξεπέραστο διαχρονικό icon για τις ενδυματολογικές της επιλογές σε όλες τις φάσεις της ζωής της. Εμείς καταγράψαμε τα αγαπημένα της και πιο statement κομμάτια που πάντα και χωρίς καμία εξαίρεση «κουβαλούσε» στη βαλίτσα των διακοπών της. (Αναδιμοσιευση από την στήλη μου στην Athens Voice,δείτε το άρθρο εδώ)


Η λίστα της Jackie


 #1 Αρχαιοελληνικά σανδάλια. Τα συγκεκριμένα είναι το δικό της μοντέλο που έφτιαξε αποκλειστικά στο πόδι της ο διάσημος «Μελισσινός» στου Ψυρρή. Το μοντέλο φυσικά λέγεται «Jackie O'»

#2 Χρυσά κοσμήματα, σφυρήλατα, με ιδιαίτερη αδυναμία στον μάστερ της ελληνικής κοσμηματοποιίας Ηλία Λαλαούνη. Τα συγκεκριμένα μάλιστα που φοράει στη φωτογραφία έχουν το σχήμα της Σελήνης, είναι κατασκευασμένα από χρυσό και ρουμπίνια και της τα δώρισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης το 1969, όταν ο άνθρωπος πάτησε πρώτη φορά το πόδι του στη Σελήνη.


#3 Πέρλες, εδώ ένα μακρύ μαργαριταρένιο κολιέ συνδυασμένο με φλόραλ Α φόρεμα.
 #4 Λευκό παντελόνι, ίσιο, κάπρι, τις περισσότερες φορές φορεμένο με κλασσική μπλε-άσπρη μαρινιέρα και φλατ δερμάτινα σανδάλια.
#4 Λευκό παντελόνι, ίσιο, κάπρι, τις περισσότερες φορές φορεμένο με κλασσική μπλε-άσπρη μαρινιέρα και φλατ δερμάτινα σανδάλια.
#5 Γυαλιά ηλίου, μαύρα μεγάλα, στρογγυλά, mods τύπου 60s.

#6 Μαλλιά. Πάντα μακρύ καρέ, όχι τόσο αυστηρό στις διακοπές χαμηλή κοτσίδα ή πιασμένο πιο χαλαρά, μισά-μισά.