Eννοείτε ελληνικό..

Γεύσεις, μυρωδιές, ακούσματα, θέες, μέρη, αντικείμενα, μαγειρέματα, παραδόσεις και συνήθειες που κλείνουν μέσα τους την Ελλάδα. Και βασικά χωρίς αυτά κάτι θα έλειπε από το μαγικό ελληνικό καλοκαίρι.
Καλοκαίρι:
Είναι ένα βυθισμένο κουτάλι με άρωμα φιστίκι ή παιδική βανίλια σε ένα παγωμένο ποτήρι νερό. Εναλλακτικά και πολύ νόστιμα σε γεύση μαστίχας Χίου... άρρωστο...
Ένας δίσκος που σου έρχεται σε μια απογευματινή Φολκλορική επίσκεψη επαρχιακά, με θεϊκό καϊμακλή ελληνικό καφέ (εκεί είναι που λες Freddo what..?), σπιτικό γλυκό του κουταλιού και λουκούμια τριαντάφυλλο σε κρυστάλλινη φοντανιέρα..
Καρέκλες πλεκτές καφενείου σε διάφορα χρώματα λίγο ξεφτισμένες...
Πλαστικό προστατευτικό στα τραπέζια φλοράλ, με ψαράκια η φρούτα στρωμένο σε τραπέζια γεμάτο ψιχουλάκια και σε κάποια σημεία να κολλάει από το μέλι..
Συκιές... με Αυγουστιάτικο σκαρφάλωμα για να πιάσεις τα καλά... κατεβαίνεις με φαγούρα... βουτάς απευθείας...
Φυλαχτά, κομποσκοίνια, λαδάκια, πετραδάκια για το κακό μάτι και τη γλωσσοφαγιά από τη Παναγία της Τήνου.. Κάθε γνωστός και φίλος που σε σκέφτεται και σ' αγαπάει σου φέρνει κάτι πίσω από το μοναστήρι..
Απλώματα έξω σε αυτοσχέδια σχοινάκια..
Δροσερό ελληνικό καρπούζι..σε σαλάτα, με φέτα,μετά από ψαρικά - κρεατικά, με το καφέ για πρωινό, στη παραλία για σνακ, μαργαρίτα ή ένα ολόκληρο «σκαμμένο» με πολλά βουλιαγμένα χρωματιστά καλαμάκια παγάκια και βότκα!
Πολλές αλυσίδες μαζί, μπερδεμένα κρεμαστά στο λαιμό και αγαπημένα pendants.
Νησιώτικα πλακόστρωτα

Φιδάκια να καίνε γύρω μας τις ζεστές βραδιές και τα φσιτ-φσιτ από τα «autan» να δίνουν και παίρνουν..!
Την so chic ιδέα που πήραμε από το HOME mag που μας παροτρύνει να βάζουμε τα φιδάκια σε παλιά πορσελάνινα πιατάκια αντί για τα τετριμμένα αλουμινένια.
Ηλιοβασιλέματα παντού: σε κάθε κορυφή, από κάθε μικρό χωριό, από παραλία, από το δρόμο.
Σιέστες τα μεσημέρια..τα απογεύματα..
Παιδιά περάστε ωραία, με λίγα, με πολλά, με καλά, με απλά.. δεν ξέρω.. όπου και να βρεθείτε τον Αύγουστο.