Wool and cashmeres
Οδηγίες πλυσίματος για μάλλινα, πλεκτά και κασμιρένια κομμάτια.

Ότι και αν κάνετε κάντε το με στυλ, πλένετε, μαγειρεύετε, είτε ασχολείστε με τις καθαριότητεσ του σπιτιού. Γενικά είμαι αυτής της άποψης διότι σε ότι και κάνω βαρετό ή μη θέλω και βρίσκω σχεδόν πάντα μία δημιουργική πλευρά. Έτσι το διασκεδάζω φυσικά πολύ καλύτερα..
Μία από αυυτές τις διαδικασίες είναι και το πλύσιμο των ρούχων στο χέρι, κοινώς της μουγάδας.
Πολλά ρούχα μου όπως μεταξωτά, κασμιρένια και κάποια πλεκτά αραιής ύφανσης (και τα εσώρουχα μου) τα πλένω ευγενικά και με ευλάβεια στο χέρι.  Μαζεύονται, μαζεύονται και μία την εβδομάδα τουλάχιστον τα πλένω όλα μαζί. Διαλέγω τις μυρωδιές που μου αρέσουν και τα μοσχοβολίζω..!
Προσοχή στα κασμιρένια κομμάτια τα πλένουμε σε χλιαρό νερό μόνα τους και δεν τα στίβουμε ποτέ.Ανεξάρτητα βέβαια με ότι ξέρουμε ή με ότι έχουμε συνηθίσει να κάνουμε διαβάζουμε πάντοτε την ετικέτα του ρούχου ή ρωτάμε  τη μαμά μας. Άνθρωποι συνήθως experts στο πλύσιμο των ρούχων. Στα πλεκτά προτιμήστε απαλό σαπούνι Μασαλίας και χωρίς να τα αφήσετε πολύ ώρα μέσα στη λεκάνη τα ξεπλένετε με χλιαρό έως κρύο νερό. Ακόμη αν τα απλώνετε σωστά θα αποφύγετε και το βαρετό σιδέρωμα.