Διακοπές στη Χαλκίδα.
Στη Χαλκίδα πηγαίνω από 0 χρονών, κάθε καλοκαίρι, κάθε Πάσχα με οικογένεια, αμέτρητους φίλους και τώρα με το άλλο μου μισό. Διανύοντας μία διαδρομή περίπου μία ώρα από την Αθήνα, μπορείς να βρεθείς χωρίς να το καταλάβεις κυριολεκτικά στο παράδεισο. Και γιατί το λέω αυτό; Διαβάζοντας θα καταλάβετε! 


Out and about από τη πόλη της Χαλκίδας μπορείς να βρεθείς σε μοναδικά παραθαλάσσια σημεία που βρέχονται από τα πεντακάθαρα νερά του Ευβοϊκού, είναι ήρεμα, πανέμορφα και απολύτως προσβάσιμα.
Που θα κολυμπήσετε;
Δροσιά: H Δροσιά είναι μία περιοχή περίπου 7 λεπτά απόσταση από τη Παλιά Γέφυρα της Χαλκίδας. Εκεί, μπορείτε να βουτήξετε στις Αλυκές , αν θέλετε κόσμο, κοκτέιλς, σπορ στην άμμο και καλοκαιρινές μουσικές καθώς είναι πόλος έλξης  για τη νεολαία και για αυτούς που επιζητούν λίγο τζέρτζελο στην παραλία. Αν πάλι αναζητάτε ηρεμία μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας κάπου στο εκκλησάκι της Παναγίτσας Ζωοδόχου Πηγής και να αράξετε με ομπρέλα και supplies στην απίστευτη παραλιούλα ακριβώς  στο πέρασμα της Οδού Μουρικίου-Δροσιάς. Υπάρχει βέβαια και κάτι πιο ήσυχο και cool που είναι η παραλία της Ανθηδώνας. Όποιο σημείο και αν επιλέξετε να αράξετε θα ακούτε μόνο τα τζιτζίκια και θα κολυμπάτε με τις ώρες σε blue-azure νερά με θέα τα απέναντι βουνά της Εύβοιας. Σας προτρέπω να μείνετε στη παραλία μέχρι αργά και ιδιαίτερα μέχρι την ώρα που δύει ο ήλιος. Είναι ένα μαγικό θέαμα με χιλιάδες χρώματα να μπλέκονται και να χάνονται πίσω από τα βουνά των Σκορπονερίων. (Βουλευτικά) Η παραλία της Ανθηδώνας βρίσκεται 5 λεπτά οδήγησης πιο κάτω από τη περιοχή της Δροσιάς.
Που θα φάτε;

Μετά το μπάνιο κάντε στάση στο ποιο ωραίο κρεοπωλείο-ψητοπωλείο-σουβλατζίδικο ‘Ελευθερίου’ για λουκουμάκι κοντοσούβλι, σουβλάκι τυλιχτό και χωριάτικη σαλάτα. Για να αλλάξετε τη γεύση σας περάστε απέναντι ακριβώς το δρόμο στη ‘Μορφούλα’ για το πιο divine παγωτό μηχανής που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Και δεν υπερβάλλω, θυσιάζω και το bikiniseason και όλα για  τη παραδοσιακή βελούδινη βανίλια.

Stay for the weekend-Διασκέδαση για όλα τα γούστα στη Xαλκίδα:
Εννοείτε ότι αν μείνετε το βράδυ βρίσκοντας ένα δωμάτιο στα πέριξ και κοιμηθείτε εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε και τη βραδινή ζωή της πόλης. Κλείστε τραπέζι, just for 2 ή με φίλους για τέλεια ιταλική πίτσα και μακαρονάδες στο εγγυημένο εστιατόριο-cocktail bar Πάνθεον 1900. Delicious - δροσιστικά κοκτέιλς στο φόρτε τους αλλά και tailor made παραγγελίες με φρέσκα φρούτα και infusions που σας ετοιμάζει ειδικά ο απόλυτος mixologist Γιώργος γνωστός και ως ‘Zapata’! Ακόμη μία σημαντική λίστα από ελληνικά κρασιά θα συνοδεύσει τα πιάτα σας (φρέσκιες ταλιατέλες με φιλετάκια από ψαρονέφρι, black agnus burger etcetc…)- όταν φτάσετε μαγαζί το βλέμμα σας θα κολλήσει στην τεράστια οινοθήκη που δεσπόζει στο bar!


Που θα χορέψετε;
Συνεχίστε τη διασκέδαση στο Mostar, ακριβώς στο χείλος της Παλαιάς Γέφυρας του Ευρίπου. Ακούστε δυνατές mainstream μουσικές μέχρι αργά αλλά και αγαπημένα ελληνικά. Όσοι δεν θέλετε να το βάλετε κάτω και έχετε ακόμη ενέργεια για clubbing ένας είναι ο προορισμός! Το Gaz. Γνωστό για όσους έζησαν το nightlife στα 90s & 00s, μέχρι και σήμερα εγγυάται απίστευτο το location του, μουσικάρες με πολύ συχνά guest DJs αλλά και τέλειο ατμοσφαιρικό decoration.

Για το hang-over
Καταλήξτε για κρέπα στον 24 ωρο Polycrepa στο κέντρο της Χαλκίδας που έχει αναγάγει τη δημιουργία της κρέπας σε επιστήμη. Λευκές, γάλακτος,bitter, Bueno, ολων των ειδών τα μπισκότα αλλά και μία τεράστια ποικιλία από αλμυρές γεύσεις θα σβήσουν το ολοκαύτωμα από το ξενύχτι σας!

Βρεθείτε λοιπόν σε ένα μέρος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα νησί, χωρίς να μπείτε σε καράβια και πολλά έξοδα και απολαύστε το διπλάσια. Μην το πολυσκέφτεστε just go for the weekend or stay for the summer!

Διευθύνεις:
Πάνθεον 1900: 2221023123,Κριεζώτου & Βουδούρη 22, Χαλκίδα, Εύβοια
Mostar: Παλαιά Γέφυρα, Χαλκίδα, 22210-81213
Gaz: Nέα Υψηλή Γέφυρα, Λιανή Άμμος, Χαλκίδα 2221 081213
Polycrepa: Γοβίου Άγγελου 11, Χαλκίδα 2221083290

Instagram @elforell