Όλα μέσα στην ρουτίνα της καθημερινότητας είναι: αφού χρειάζεται να τα κάνεις κάθε μέρα, με σύστημα και υπομονή. Όμορφη ρουτίνα όμως...! Και κάτι πολύ σημαντικό: το δέρμα, τα μαλλιά και όλα αυτά που περιποιούμαστε πάνω μας θέλουν αληθινή φροντίδα και αγάπη.
Το τελευταίο περισσότερο αφού είναι και το βασικό συστατικό της αυτοπεποίθησης μιας γυναίκας.  Χρειάζεται να αγαπάς τον εαυτό σου για να τον φροντίζεις, να μην τον αμελείς, να μην τον ξεχνάς.
Ακόμα και το να βάλει μια κρέμα, μια γυναίκα που μόλις έχει γεννήσει, ή να κάνει ένα 5λεπτο ντους είναι αγώνας, μου περιγράφουν νέες μαμάδες. Αφού πι περισσότερες είναι μόνες χωρίς βοήθεια. Σε άλλες περιπτώσεις είσαι στο γραφείο από τις 9 το πρωί μέχρι όσο πάει, γυρνάς πίσω, μετά βίας έχεις κουράγιο να φας και να κοιμηθείς. Πως θα πας στο μάθημα γυμναστικής; Έστω να ξεπιαστείς, αφού σε πονάει όλοοοο το σώμα σου από την στάση του γραφείου και την καρέκλα, επιπλέον τα χέρια σου έχουν γίνει σχεδόν κουλά από το tennis elbow μούδιασμα- ποντίκι.
Τι να κάνεις λοιπόν όταν σε τρέχει η καθημερινότητα και δεν την προλαβαίνεις.
Μαλλιά. Βασικά ξεκίνα κάθε μέρα να χτενίζεις τα μαλλιά σου από τη ρίζα με μία φαρδιά φυσική βούρτσα. (1 λεπτό με απαλές κινήσεις και όχι μόνο μετά το μπάνιο) Α) Κάνεις φυσικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, ξεκουράζεσαι από το συσσωρευμένο στρες που έχει μαζευτεί, τα βοηθάς να μακρύνουν αφού τα ενεργοποιείς από τη ρίζα.
Σώμα: Βοήθα το σώμα σου να αποτοξινώνεται πίνοντας 2,5-3 λίτρα νέρο την ημέρα. Ναι κάντο και θα δεις πόσο θα αρχίσεις να λάμπει το δέρμα σου. Επίσης ελάττωσε την κυτταρίτιδα αν έχεις τοπικά και σου την σπάει με τον εξής τρόπο: πριν μπεις στο μπάνιο σε ξηρή επιδερμίδα με μία βούρτσα τύπου σπα (βρίσκεις ας πούμε στο body shop) ξεκινάς από τις γάμπες προς τα πάνω - σαν να θες να φέρεις το αίμα προς την φορά της καρδιάς. Είναι απλό - η κυτταρίτιδα είναι λίπος που κλειδώνεται σε σημεία που κάθονται και είναι ανενεργά. Ακόμα μπορείτε να παραγγείλετε από το φαρμακείο ένα μπουκαλάκι λάδι κισσού. Το απλώνετε τοπικά μετά το μπάνιο κάνοντας με κυκλικές κινήσεις λίγο μασάζ πάνω στο "θέμα".
Πρόσωπο: Το βράδυ βαλσαμέλαιο. Κάνει θαύματα. Είναι απόλυτα φυσικό, ενυδατώνει σε βάθος και δίνει λάμψη. Και αυτό το ζητάτε από το φαρμακείο.
Ιδανικά ρυθμίστε τα ωράρια σας έτσι ώστε να κάνετε 2 ώρες γυμναστική την εβδομάδα. Pilates, τρέξιμο,περπάτημα  κάτι.!!
Αυτά λοιπόν φιλιά.! Instagram @elforell